Zorg en het sociale domein kennen hun eigen dynamiek

Zou meer bagage op het gebied van alliantiemanagement jou in de dagelijkse praktijk goed van pas komen? Denk dan eens aan de Leergang Alliantiemanagement Zorg en Sociaal domein.

Het aangaan van samenwerking met andere organisaties is aan de orde van de dag, vooral in de gezondheidszorg, het sociaal – en maatschappelijk domein. Complexe domeinen, waarin ‘ketenpartners’ en ‘samenwerken’ veelgebruikte termen zijn. Samenwerken mag dan vaak vanzelfsprekend zijn, maar dit wil helaas nog niet zeggen dat het ook succesvol is. Succesvol worden, én dat ook blijven, vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Professioneel samenwerken (in de keten) is namelijk echt een vak. Het beschikken over diepgaande kennis van alliantiemanagement is één van de zeven succesfactoren voor een constructieve samenwerking. AlliantiePartners biedt sinds 2015 de generieke Leergang Alliantiemanagement. Maar de zorg en het sociale domein kennen hun eigen dynamiek en daarom ontwikkelden wij speciaal voor deze sector een aparte leergang.

“Het aangaan van samenwerking met andere organisaties is aan de orde van de dag, vooral in de gezondheidszorg, het sociaal – en maatschappelijk domein. “