Competenties

Mensen die met allianties werken moeten een aantal specifieke competenties beheersen. Dit komt voort uit het specifieke karakter van allianties: lange termijn, win-win, samenwerking en meerwaarde door het combineren van elkaars sterke punten. Dat vraagt van de betrokkenen lange tijdhorizon, flexibiliteit en inlevingsvermogen om ze tot een succes te maken.

Ons competentiehuis
Natuurlijk is er verschil tussen de competenties die een bestuurder/beslisser nodig heeft en de competenties van een alliantiemanager die de day-to-day aansturing doet. We hebben daarom vier mogelijke rollen onderscheiden en per rol de benodigde competenties op een rijtje gezet in het Competentiehuis Alliantiemanagement dat we samen met onze gespecialiseerde partner Feelwise! hebben ontwikkeld.

We spreken bewust over rollen en niet over functies

We spreken hier bewust over rollen en niet over functies, omdat in organisaties van verschillende grootte en achtergrond deze rollen op een andere manier in de organisatie kunnen zijn belegd. De rol alliantiemanager zou bijvoorbeeld gecombineerd kunnen zijn met die van productmanager: dat betekent dat er voor die functie competenties nodig zijn die zowel productmanagement als alliantiemanagement ondersteunen.

Onderaan deze pagina kun je een korte presentatie over de rollen die we onderscheiden downloaden en ons volledige competentiehuis.

Downloads