Leergang Alliantiemanagement - Februari 2022

01jan09:00Leergang Alliantiemanagement - Februari 2022Alliantiemanagement in de praktijk

Docenten / Sprekers voor de evenement

 • Dr. ing. Jacques Reijniers MBA

  Dr. ing. Jacques Reijniers MBA

  Jacques Reijniers is directeur/eigenaar van Apollo Consultancy BV. Tot medio 2014 was hij tevens parttime hoogleraar inkoopmanagement (NEVI leerstoel) en parttime directeur van de Lean management leerfabriek, beide aan Nyenrode Business Universiteit. Eerder was hij directievoorzitter van Het NIC, bestuurder, partner en consultant bij PwC en industrial engineer bij Cincinnati Milacron. Op genoemde gebieden publiceert hij frequent, heeft boeken op zijn naam staan, is hij gastspreker, en doceert hij veelvuldig aan verschillende universiteiten, business scholen en instellingen in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. Hij studeerde werktuigbouw, Commerciële Techniek, MBA en is gepromoveerd in de Economische Wetenschappen.

 • Drs. Peter de Roode

  Drs. Peter de Roode

  Peter de Roode is afgestudeerd onderwijskundige, een ervaren trainer en zelfstandig organisatieadviseur. Hij heeft als motto: "het verbinden van de Onder- en Bovenstroom in organisaties". Dat doet hij met Action Learning op de werkvloer, waarbij draagvlak wordt gecreëerd bij medewerkers voor veranderingen, en innovaties van onderaf worden gestimuleerd. Hij heeft daar verschillende boeken over geschreven en houdt zich momenteel bezig met onderzoek naar het ‘nemen van verantwoordelijkheid’. Peter is werkzaam voor zowel profit als non-profit organisaties.

 • Emile Kouwenhoven

  Emile Kouwenhoven

  Emile Kouwenhoven heeft meer dan 20 jaar ervaring als senior manager bij een aantal grote en middelgrote organisaties en als business consultant binnen diverse sectoren. Emile helpt je bij verandertrajecten, het ontwerp en de uitvoering van strategische samenwerkingen.

 • Prof. dr. Toni Sfirtsis

  Prof. dr. Toni Sfirtsis

  Toni Sfirtsis is expert op het gebied van strategische innovatie. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met het adviseren en ondersteunen van organisaties in het vaststellen van hun toekomstige innovatieruimte, met het vertalen hiervan naar concrete management keuzes en hoe deze vervolgens te implementeren. Hij is een veelgevraagd spreker op het gebied van strategische innovatie. Prof. Sfirtsis is associate partner van Business Innovation Architects en is naast de AlliantiePartners Academy ook verbonden aan de Universiteit van Antwerpen en Business School Nederland.

 • Wim Witteveen MM

  Wim Witteveen MM

  Wim Witteveen is een van de founding partners van AlliantiePartners. Vanuit zijn vroegere directie- en bestuurdersfuncties loopt het aangaan en managen van partnerships als rode draad door zijn carrière. Hij heeft de methodieken en tools van AlliantiePartners niet alleen mede ontwikkeld, maar ook toegepast bij vele organisaties in diverse branches. Hij levert zowel een bijdrage aan strategische vraagstukken rondom allianties als aan de praktische inrichting ervan. Dit vanuit de overtuiging dat allianties als organisatievorm alleen maar zullen groeien. En vanuit het idee dat wanneer alliantiemanagement als expertise wordt benaderd, het succes van allianties sterk toeneemt.