Blog van Emile: Samenwerken voor levensgeluk

Het is vandaag de dag geen grote opgave om iets te schrijven over samenwerken. Wanneer Samenwerkende Hulporganisaties in elke reclameblok zendtijd hebben, dan betekent dat weinig goeds. Als landen met elkaar samenwerken om humanitaire rampen te voorkomen of op te lossen, dan kijk ik daar niet alleen met een professionele bril naar. Want dan komt het nog harder binnen en hoop ik van harte dat de mensen die daar aan de regie staan van de samenwerking weten wat ze aan het doen zijn. Goed samenwerken is dan een kwestie van leven en dood.

Reflectie op jezelf: levensgeluk

Tijdens ons slotdiner van de Leergang Alliantiemanagement gaf de Geluksprofessor Patrick van Hees ons 3 letters mee: D.O.M.* Geluk wordt bepaald door het stellen van Doelen (D), het creëren van Oplaadmomenten (O) en het verzamelen van Mensen om je heen (M). En toen hij dat vertelde, viel bij mij niet alleen persoonlijk het kwartje. Maar ook bij de link met alliantiemanagement, ofwel: goed professioneel samenwerken en geluk gaan samen.

* Patrick van Hees, Geluk is D.O.M., Oktober 2016, Boekerij

1. Doelen stellen  

Ik heb het voorrecht om veelal aan het werk te zijn voor de sector zorg en welzijn, omdat ik deze sector een zeer warm hart toedraag. De belangrijkste vraag aan een patiënt gaat wat mij betreft over doelen stellen. Want “beter worden” is niet altijd haalbaar en geeft beperkte voldoening. “Wat zou je nog willen doen in je leven?” vind ik een veel mooiere vraag; zeker omdat het twinkelende ogen veroorzaakt. Het stellen van dat doel motiveert vooruitgang. De vervolgvraag “Hoe kan ik je daarbij helpen?” is er eentje van een mogelijk partnership.

‘ Het stellen van een doel motiveert vooruitgang en opent de deur naar hulp en naar een mogelijke samenwerking.”

2. Opladen  

Ikzelf laad me op door op zaterdag en zondag bij mijn jongens langs het voetbalveld te staan en op woensdag met m’n dochtertje te zwemmen. Ik speel gitaar in een band en bezoek af en toe een concert en hopelijk binnenkort weer heel vaak. Verder kickboks ik graag en pak ik bij mooi weer lekker de racefiets om door de duinen te fietsen. Dit zorgt bij mij voor levensgeluk en vult mijn batterij met energie.

Maar hoe laadt een organisatie zijn batterij weer op? Een team gaat er samen op uit; teamuitje, een borrel of een hei-dag. Ik las laatst een stukje over een hei-dagen en dat deze afgeschaft moesten worden. Nee! Dit zijn oplaadmomenten! De inhoud doet er niet zo toe.

‘ Schaf je hei-dag niet af! Het is een oplaadmoment voor je organisatie.’

Mijn werk is niet sporten, muziek maken of voetbal. Dat is nu juist het punt. Een oplaadmoment is iets dat anders is dan je werkroutine. Ja, je kunt ook enorm blij worden van je werk, maar dan nog heb je een oplaadpunt nodig. Als individu, als team, als organisatie en ook als alliantie.

3. Mensen  

We hebben het meegemaakt tijdens de lockdowns: alleen op je kamertje zitten achter Zoom of Teams en geen mens zien de hele dag. Je wordt er niet gelukkig van. Samenwerken krijgt een extra dimensie als je elkaar weer kunt zien en aanraken (binnen de grenzen). Vorige week was ik op kantoor en ik zag weer wat mensen fysiek en het voelde ongelofelijk ongemakkelijk goed. We gingen ook borrelen en we konden weer naast elkaar staan en we hadden de dag van ons leven. Op t werk….

Terug naar de realiteit 

Alleen al met het opschrijven van de punten 1, 2 en 3 voelde ik mezelf gelukkiger worden. Mijn eigen geluksgevoel heb ik voor een groot deel in eigen hand! Ik heb geleerd niet mijn eigen rol in mijn geluk te onderschatten, zowel thuis als op het werk. Verzamel mensen om je heen, laadt op en stel doelen.

‘ Onderschat nooit je eigen rol in je geluk.’

Jouw rol in samenwerken 

Niemand wordt erom gestraft om ook eens een vraag te stellen over beter samenwerken. Wat doe ik eraan om de samenwerking met mijn buren in de straat te verbeteren? Hoe krijg ik op mijn werk meer voor elkaar door de samenwerking op te zoeken? Op welke manier zou ik gebruik kunnen maken van de kwaliteiten van mijn concurrent om onze gezamenlijke markt beter te bedienen? Een paar vragen die de moeite waard zijn om te stellen. Zeker nu!

Samenwerken voor geluk 

Samenwerken is nooit een doel, maar een middel. Een middel om je doelen te bereiken, om jezelf te kunnen opladen met nieuwe energie en om mensen om je heen te hebben en te behouden. Samenwerken draagt bij aan jouw geluk en ongetwijfeld aan een mooiere wereld. Ik help je graag om hier heel erg goed in te worden. Zet ‘m op en veel geluk!

Emile Kouwenhoven
partner AlliantiePartners