De voordelen van incompany opleidingen

Vanuit AlliantiePartners Academy verzorgen wij verschillende leergangen en masterclasses met een open inschrijving. Grotere organisaties hebben echter soms behoefte aan incompany trajecten. Wij verzorgen dat voor verschillende grotere organisaties waaronder Achmea en UWV. Wat zijn nu de voordelen van een dergelijk programma en hoe komt het tot stand? Hieronder de vier belangrijkste voordelen op een rij en tevens een aantal randvoorwaarden. 

De vier voordelen

1.     Ontwikkeling in co-creatie met de organisatie

Wij organiseren verschillende opleidingen met een open inschrijving. De belangrijkste opleiding is de Leergang Alliantiemanagement waarbij deelnemers na afloop kennis en ervaring hebben met het aangaan, inrichten en managen van samenwerkingsverbanden. Door altijd te werken met action-learning waarbij je de theorie toepast op je eigen praktijk, is het niet alleen kennis verkrijgen, maar ook ervaring opdoen. In het geval van een incompany-traject, ontwikkelen wij de specifieke opleiding in co-creatie met een team van deskundigen uit jouw eigen organisatie. Niet alleen de afdeling opleidingen wordt dan betrokken maar ook een vertegenwoordiging van de uiteindelijke doelgroep. Wij werken het liefst met een multidisciplinair team om zowel inhoud als communicatie vorm te kunnen geven, een zogenoemde ontwikkelgroep. 

2.     Eigen vraagstukken en hogere return on learning

Iedere organisatie kent zijn eigen specifieke vraagstukken. De opleiding kan zeer specifiek gericht worden op de vraagstukken die er leven. Dat vraagt wel dat wij hierover een diepgaand begrip moeten opbouwen. En daar komt ook gelijk het belang van het werken met een ontwikkelgroep naar voren. De opbrengst (return on learning) wordt door het inbrengen van deze vraagstukken sterk verhoogd! 

3.     Betrokken senior management en organisatieontwikkeling

Wij hechten enorme waarde aan het betrekken van het senior management bij de opleiding. Het vergroten van alliantievaardigheden heeft ook veranderkundige aspecten. In de opleidingen gaan we onder andere in op mindset en de managementvolwassenheid die nodig is om als organisatie professioneel te kunnen samenwerken. Dit raakt dus ook aspecten als cultuur en stijl. Door dit in te bedden in het programma leren niet alleen de individuele deelnemers maar vergroot het ook de vaardigheden van de organisatie als geheel. En is er begrip voor en over het onderwerp door de organisatie heen. 

4.     Observaties van AlliantiePartners en het leervermogen vergroten

Gedurende de opleidingen en trainingen, kunnen deelnemers tegen zaken aanlopen waarbij toepassing van de geleerde theorie leidt tot vraagstukken binnen de huidige inrichting en besturing van de organisatie. Wij verzamelen onze observaties op organisatieniveau en delen dit met de ontwikkelgroep waardoor er inzicht ontstaat over mogelijk gewenste veranderingen. De observaties vormen input voor het vergroten van het lerende vermogen van de organisatie.

Spreekt dit jou aan en wil je van gedachten wisselen over een incompany aanpak? Bel gerust! 

Wim Witteveen

06-104 39 460

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie