Samenwerking Achmea en AlliantiePartners

AlliantiePartners verzorgt niet alleen opleidingen in alliantiemanagement, maar heeft ook een consultancy tak. Aan het woord is Klaske de Haan, bedrijfsjurist bij Achmea.

Partnerships

“Binnen Achmea ben ik onder meer verantwoordelijk voor Partnership management. Vanuit Achmea werd een incompany training van AlliantieParters van zes bijeenkomsten gefaciliteerd. 

Toen we de hercontractering van onze deurwaarders en incassopartners op een andere manier wilden invullen, was de link met de mannen van AlliantiePartners snel gelegd.

‘…. groei zit ‘m vooral in cultuur en leiderschap.’

Hercontractering 

Er was behoefte om de hercontractering op een andere manier in te vullen in plaats van alleen het contract te verlengen. Eerst hebben we goed gekeken of dit nog aan onze behoeften voldoet en geïnventariseerd wat we eigenlijk willen. Hiervoor heb ik de kennis vanuit de opleiding gebruikt. Maar omdat we als team bezig zijn om de contracten op te zetten had ik een extern consultant erbij nodig. We moesten namelijk niet gelijk de diepte in, maar de groei zit vooral in cultuur en leiderschap. Ik gaf aan dat ik dacht dat AlliantiePartners ons kon ondersteunen, en dus heb ik Emile gevraagd om ons hierbij te helpen.

‘ Emile houdt een helikopterview en kan vanuit de inhoud makkelijk terugpakken op de theorie.’

Samenwerking
De samenwerking liep heel goed. Fijn dat AlliantiePartners mij kon helpen om mijn medemanager – die verantwoordelijk is voor de contracten- mee te nemen in de theorie. Dat was voor mij lastig, omdat ik er al helemaal inzat vanuit de opleiding. Na de voorbespreking hebben we een voorstel uitgewerkt en na akkoord van de offerte een dag gepland voor vijf collega’s. Het was een hele goede dag. Emile kan ons goed begeleiden met praktische vraagstukken, maar gaat heel makkelijk terug naar het overstijgende stuk. Hij houdt een helicopterview en kan vanuit de inhoud makkelijk terugpakken op de theorie. Het was een hele leuke, laagdrempelige ontspannen dag en bovendien heel persoonlijk. 

Zachte bouwstenen

De belangrijkste opbrengst is geweest dat ik mijn collega’s heb meegekregen op de zogenoemde zachte bouwstenen van samenwerken. Dat is heel goed gelukt. We zijn nu bezig met de uitvraag, driekwart is zacht en één kwart gaat over het formele stuk, de juridische en financiële kant. Na die dag hebben we goede gesprekken gehad op basis van die zachte bouwstenen, wat kenmerkt onze cultuur en wat kenmerkt de cultuur van onze leveranciers. En wat zijn jullie normen en waarden?

‘De theorie over de zachte bouwstenen, daar heb ik heel veel aangehad!’

Toekomst
Of ik AlliantiePartners in de toekomst weer zal inhuren als ik een samenwerkingsvraagstuk heb? Ik denk het niet, ik denk namelijk dat ik het heel goed zelf kan. 

Opleiding
In het begin was de opleiding voor mij echt een worsteling. Ik werk met heel veel partijen samen in een klant-leverancier verhouding. Ik wilde de opleiding volgen om samen met mijn leveranciers iets nieuws te creëren. Maar toen de theorie over de zachte bouwstenen werd behandeld, gingen er ineens deuren open. Daar heb ik heel veel aangehad!”

Klaske de Haan

Bedrijfsjurist Achmea

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie